Sayfa Gösterimi : 1133

Anasayfa \

Eyl.

İşletme Bölümü

Bölümümüzün kuruluş amacı, işletmeler ve işletmecilik hakkında gerekli güncel bilgiler ile donanımlı lisans öğrencileri yetiştirmektir. Bu kapsamda muhasebe, finans, pazarlama, üretim yönetimi, yönetim, insan kaynakları, Ar-Ge gibi işletmecilik konularından oluşan bir müfredata sahiptir. Öğrencilerimizin istedikleri alanlarda uzmanlaşabilmeleri açısından zengin bir seçmeli ders havuzu sunulmaktadır. Verilen dersler kapsamında çeşitli fabrika ve şirket ziyaretleri ile konferans ve panellere katılım sağlanılarak öğrencilerimize aldıkları dersler hakkında uygulamalı saha bilgisi de verilmektedir. Bölümümüzde kadrolu 3 Profesör, 5 Yardımcı Doçent ve 2 Araştırma Görevlisi görev yapmaktadır. Tüm akademik personelimiz iyi derecede İngilizce bilmektedir ve müfredat kapsamında İngilizce ders verebilmektedirler. Bölümümüzde 5 farklı ülkeden olmak üzere toplam 7 yabancı uyruklu öğrenci de eğitim görmektedir. Bölümümüzden mezun olan öğrenciler özel sektörde yöneticilik pozisyonlarında, bankalarda ve kamu kurum ve kuruluşlarında uzman, denetçi, kontrolör ve müfettişlik pozisyonlarında geniş bir yelpazede iş olanaklarına sahiptirler. Ayrıca Girişimcilik dersi kapsamında alacakları KOSGEB sertifikaları ile devlet desteklerinden yararlanarak kendi işyerlerini kurma olanaklarına sahiptirler. Fakültemizde her yıl İş Fikri yarışmaları da düzenlenmekte olup, dereceye giren öğrencilere fazladan devlet desteği sağlanmaktadır. Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü kapsamında İşletme alanında Yüksek Lisans ve Doktora programları da mevcuttur. Mezun olan öğrencilerimiz bu programlara da başvurarak eğitimlerini devam ettirme olanağına sahiptirler. Bölümümüz bünyesinde mevcut 600 öğrenci eğitim görmektedir. 2011 yılında kurulan bölümümüz kuruluşundan bugüne kadar 2 kez mezun vermiştir.